//Irány Budapest!

Irány Budapest!

Sajnos kevés helyen találkozom olyan plakáttal vagy egyéb kampányeszközzel, amely Budapestre hívna. Pedig ez a fővárosunk. Sokan látogatnak el különböző fürdővárosokba az év folyamán és persze nyáron a Balatonhoz, Velencei-tóhoz. Ám lássuk be Budapest méltatlanul háttérbe szorult. Mi ennek az oka? Budapestet a külföldieknek árazták be a szálláshelyeken, a programoknál? Tényleg azt gondolják még sokan, hogy a pandémia hatására minen változatlanul maradt? Nos a válasz természetesen: nem. Budapest olcsóbb lett, mint számos hazai fürdőváros. Ezt ebben a bejegyzésben be is bizonyítom nektek.

Mielőtt azoban az utazás pénzügyi oldalára térnék, más oldalról is megközelíteném a fővárosunkat. Én nagy híve vagyok a gasztronómiának, nagyon fontosnak tartom, hogy ha utazom valahova, akkor ott legyen legalább egy jó étterem. Ha valahol többet is találok, az éppen Budapest. Nem csak Michelin csillagos helyekre gondolok, hiszen máshol is kínálnak kíváló ételeket. Csak néhány személyes kedvencemet említem, amit feltételnül ajánlok kipróbálni: Textúra, Akadémia Itália, Essencia, Fricska, La Perle Noire, Digo Pizza.

A járványhelyzet miatt gyakran hallani, hogy ne menjünk olyan zárt térbe, ahol sokan vannak. Szerencsére Budapest bőven tartogat olyan látnivalót, amelyet szabadtéren csodálhatunk meg. Ha a “klasszikus” 3 nap 2 éjszakás tartózkodásra érkezel, akkor talán nem is lesz elég időd mindehova elmenni. Pedig hidd el érdemes. Nem csak megállni, hanem elmélyülni az adott látnivaló történetében. A teljesség igénye nélkül említem a Hősök terét, a Budai várat vagy éppen a Halászbástyát, Mátyás temlomot. Sétáljatok végig az Andrássy úton és a szebbnél szebb építészeti csodák mellett kukkancsatok be a világmárkák üzleteinek kirakataiba.

Sokszor az utazási célpontot úgy választjátok meg, hogy a szálláshelyen vagy a településen legyen wellness lehetőség vagy strand, amely nem csak nyáron, de szezonon kívül is használható. Tudtad, hogy Budapesten tucatnyi gyógyvizes fürdő vár rád? Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Király, Dandár, Paskál, Palatinus, Csillaghegy, Pesterzsébet, Pünkösdfürdő, Római. Tájékozódj a http://www.budapestgyogyfurdoi.hu/gyogyfurdok-es-strandok oldalon és válaszd ki azt, amelyik neked leginkább tetszik, vagy a szállásodhoz közel van.

Nappal fürdő, este városi séta, színház, mozi és több száz lehetőség kínálkozik. Mondj még egy helyet az országban, ahol ennyire színes a kínálat! Persze most szinte hallom, hogy igen igen ez jól hangzik, de nyilván méregdrága. Nos a fürdőbelépők közül néhány: Gellért: 3900 Ft, Csillaghegy: 2600 Ft, Lukács: 2900 Ft.

A szabadtéri városnézés nyilván ingyenes. A török kebabtól a fine dining étteremig mindent megtalálsz ha éhes vagy. Ami pedig a szálláshelyet illeti, hidd el olcsóbb, mint gondolnád. A mai napon, azaz 2020.09.07-én megnéztem az egyik legnagyobb szállásközevítő portálon, hogy mennyibe kerül reggelivel 2 éjszaka 2 fő részére 4 csillagos szállodában. Az alábbi számokat találtam a hétvégére (09.11-.13-ig):

Sárvár: 49.800 Ft-tól

Hévíz: 60.729 Ft-tól

Harkány: 52.500 Ft-tól

Hajdúszoboszló: 44.840 Ft-tól

Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy mennyibe kerül Budapesten 3 nap 2 éjszaka 2 fő részére, reggelivel, azonos időszakban?

A legkedvezőbb 4 csillagos ár 26.505 Ft volt. Igen, jól látod, akár a fele annak mint amit vidéken kapsz. Ezek után felmerül benem a kérdés, hogy miért nem utaztok ide? Talán azért, mert nem szólítanak meg benneteket a budapesti szálláshelyek. Az AKOMO szálláskereső portál ezen szeretne változtatni a közeljövőben. Olyan helyeket is megismerhettek, ami esetleg eddig elkerülte a figyelmeteket. Ilyen lehet például a 6. kerületben található Smart Hotel****, amely a Juhász Pincészethez köthető. Ha ittatok már az egri borászat boraiból, akkor ismerős lehet, ha nem, akkor gyertek el a Smart Hotelbe és biztosan megismeritek. Tökéletesen oldották meg a tavaly május óta nyitvatartó hotelben a márkaelhelyezést. Mindenhol visszaköszön a logó, a név. Legyen az a párna a szobában, vagy a széken a lobbyban, az étteremben, a folyosókon, mindenhol.

A szálloda nevéból is feltűnhet, okoshotelről van szó. Ha olvastad a blogomat régebben is, akkor már bemutattam nektek a KVI Hotelt is, amely szintén okoshotel. Mit értünk ez alatt? A szobában okoseszközzel irányíthatod a hőmérsékletet, a világítást, a lámpa a fürdőszobában automatikusan felkapcsol ha mész, ha kijöttél lekapcsol a lámpa, a szoba kulcs helyett egy mágneses “kulcs” van nálad, ami mindent működtet. Este pédául a bejárati ajtót. Ez önmagában így leírva nem is olyan nagy dolog, ám ha kipróbálod, meglátod nem hétköznapi. Talán amit még hiányoltam, aza a telefonomon keresztüli becsekkolás és számlázás. A számlát papír alapon állítják ki és nem applikációval kezeled a szobát. Ez pesze semmit sem von le a kényelmből. Az ágyak megfelelő keménységűek, a szobák nem zajosak az utcától (Lövölde téren van) pedig éppen egy játszótér van a hotel előtt.

Sok szállodában megfordultam már vendégént, ám itt külön kiemelném a recepcióst, aki fogadott. Rendkívül kedves, figyelmes, egyáltalán nem tolakodó. Ha szállodát üzemeltetnék, ilyen kollégára vágynék. Szóval innen is gratulálok Lilinek a hozzáállásához. Na de térjünk vissza a szállodára. Az étkezés a nulladik szinten történik, amit én inkább -1. szintnek hívnék. Itt is visszaköszön a márkajelzés (brand) és nagyon kellemes, harmónikus színek vannak. Látszik, hogy nem valamelyik bútorboltban összeszedték a bútorokat, hanem minden pontosan ki van találva, ide van tervezve. Ezen a szinten található egyébként a szauna is.

A reggeli átlagosnak mondható. Szokásos meleg és hideg ételekkel. Amit kiemelnék, az a kávé. Eddig 1 szálloda volt, amely a reggelihez kínált kávénál megütötte azt a mércét, amit ihatónak mondok, nos ez volt a második ilyen hely. Kifejezetten jó a reggelihez kínált kávé. Az asztalokon van egy üveg gömb, amelyben természetesen a Juhász Pince boros dugói találhatók és egy filc. Ezzel tudsz üzenet hagyni a dugóra írva a jövő utazóinak 🙂

Nem mehetek el a kialakult járványra tekintettel a biztonsági intézkedések mellett. Szinte minden ponton tökéletesen megvalósult az ami az irányelvekben szerepel a szállodaiparra vonatkozóan. Az asztalokon fertőtlenítő spray. A folyosókon, mosdóban fertőtlenítő. A szobát úgy mutatták meg, hogy csak a vendég van a liftben, a recepciós gyalogosan közlekedik. Egyetlen dolog hiányzott, azaz inkább kettő. A maszk viselés valamint a bejelentkezésnél a tablethez kapott érintő tollat megfogja a recepciós a vendég egyaránt, fertőtlenítés nélkül. Tudom ez már sokaknak túlzásnak hat, ám nem az. Érdemes egy gyors áttörléssel fertőtleníteni és a 1,5 méter távolság miatt maszkot viselni.

Összességében a szállodát 10-ből 9 pontra értékelem és mindenkinek szívből ajánlom. Keressétek fel Budapestet és fedezzétek fel a fővárost abból a szemszögből ami nektek tetszik és szobafoglalásotoknál a SMART Hotelt ajánlom nektek. A fenti ár összehasonlításban egyébként jó helyet foglal el, hiszen az adott időszakra mindössze 42.413 Ft, azaz 10.603 Ft/fő/éj, amely a reggelit és a szaunahasználatot is tartalmazza. Igény esetén borkóstolóra is bejelentkezhettek 🙂

❗ Szobafoglalásért és további információért kattints IDE

Spread the love