//Gyerekkel utaztok? Gyerekbarát szállást választottatok?
Gyerekbarát utazás

Gyerekkel utaztok? Gyerekbarát szállást választottatok?

A nyaralás tervezésénél egy családnak másként kell gondolkodnia, mint akik gyerek nélkül utaznak. A kisgyermekkel utazók számára fontos lehet a cumisüveg melegítő, a babaágy, csecsemőfürdető vagy éppen a gyerekmedence a wellness részlegben. Sok esetben jelöli egy szálláshely, hogy gyerekbarát. Mit értenek pontosan ez alatt? Több esetben ez nem takar mást, mint azt, hogy rendelkeznek mikrohullámú sütővel a bébiétel melegítéséhez, összecsukható babaággyal. Ez valóban elegendő ahhoz, hogy ha gyerekkel utaztok, akkor elégedetten távozzatok majd? Tényleg kiszolgálják az igényeiteket? 

A napokban a Siófokon jártam egy konferencián, ahol Gyetvainé Zováth Anikóval találkoztam, aki bemutatta szolgáltatásukat, amely által a vendégek ténylegesen meggyőződhetnek arról, hogy a szálláshely milyen felkészültségi szinten van ahhoz, hogy éppen azt a szállodát válasszák. Többlépcsős minősítést végeznek, melynek során ellenőrzik a szálláshely állapotát, akadálymentességét, a játszóterületeket, gyermekbiztos eszközöket, dugaljakat, a pelenkázóhelyet, családi asztalokat, gyermek étkezőeszközöket, és még sok más tényezőt. Ezek alapján “szélforgó” kategóriákba sorolják a szállásokat. 

Gyerekbarát utazás

Anikó elmondta, hogy nekik is gondot okozott a szállásfoglalás, amikor férjével és négy gyermekével keltek útra, gyakran csalódás lett a várva várt nyaralásból. A szállodák javarészt 2 felnőtt és 2 gyermek ellátására vannak felkészülve, így gondot okoz a nagycsaládosok elszállásolása. Az Anikóék által megálmodott és megvalósított kezdeményezésnek hála már nem kell csalódottan távozni az általuk összegyűjtött szálláshelyekről.

Gyerekbarát utazás

Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Van olyan szálláshely, amit ajánlanátok a nagycsaládosoknak vagy azoknak akik akár 1-2 gyermekkel utaznak? Várom ezeket az ötleteket, tapasztalatokat hozzászólásként.

A konferencia videóanyagát itt érheted el:

Spread the love