//Megfelelnek-e a szállásadók a női üzleti utazóknak?

Megfelelnek-e a szállásadók a női üzleti utazóknak?

A női vendégek aránya egyre magasabb számban jelenik meg az üzleti utazók esetében, számuk egyre inkább növekszik. Felmerül a kérdés, hogy a női üzleti utazók igényeire megfelelő kínálatot biztosítanak-e a szállásadók? A „The World of Female Business Travel” és a brit női üzleti utazók által készített felmérés alapján kiderült, hogy 60% elkerüli a veszélyes országokat, 50% elkerüli a politikailag instabil országokat, 46% kerülné el a magas bűnözési számmal rendelkező helyeket. A megkérdezettek fel azt nyilatkozta, nem tudja, mit tenne, ha veszélyhelyzetben találják magukat vagy utazásuk során probléma lépne fel.

Az egyértelműen kiolvasható, hogy a biztonság a legfontosabb számukra. A kérdés az, hogy milyen lépéseket tehet a szálloda, hogy a veszélyérzetet csökkentse? Elsődleges, hogy mutassa meg a női üzleti utazó számára, hogy mindent megtesznek az ő biztonságáért. A földszinti szobákat nem szívesen veszik igénybe, így nekik automatikusan nem ajánlunk ki ilyen szobát. A parkolónak jól megvilágítottnak kell lenni és a liftekhez vezető út legyen kamerával megfigyelt. A szálloda házirendjében rögzíteni kell, hogy az egyéni női utas esetében a szobaszám nem hangzik el hangosan a recepciónál, nehogy más meghallja, hol kap szobát a hölgy. Néhány szálloda, ahol magas az üzleti utazók száma, külön női szintet neveznek ki.

A biztonság mellet az extra szolgáltatások esetében is figyelemmel lehetünk a női üzleti utazókra. Például a piperecikkek minőségénél, választhatóságánál tehetünk egy gesztust, tehetünk a szobába hajvasalót, gondoskodjunk mosodai szolgáltatásról. Fontos, hogy az egyéni utazók szívesen étkeznek a szobájukban, hogy ne kelljen az étteremben egyedül ülniük.

Mivel a női üzleti utazók száma dinamikus növekedést mutat, így helyzeti előnybe hozhatja magát az a szálloda, aki erre odafigyel kommunikációjában.

TAGS:
Spread the love