//Dubai – Covid előtt

Dubai – Covid előtt

Még 2019 márciusában, amikor a határok nem voltak zárva, avagy nem volt teszthez kötve a ki vagy beutazás, akkor jártam Dubajban. Nem ez volt az első alkalom, így tudtam mire számíthatok. Nem lepett már meg a modern világ, a magas házak vagy a fény, pompa, csillogás. Ezúttal szerettem volna a szálláshelyeket jobban megismerni. Voltam szálloda megnyitón, 4 – 5 – 7 csillagos szállodákban, és megnéztem azokat a nevezetességeket, amelyek akkor még nem álltak, amikor utoljára Dubajban jártam.

Szóval ez a bejegyzés nem neked való, ha Dubaj ragyogásáról szeretnél olvasni, vagy a nevezetességeket szeretnéd sorban megismerni. Ezúttal a 3 különböző kategóriájú szállodákban szerzett tapasztalataimat írom le, na és a harcomat egyetlen pohár alkoholért 🙂

Igyekeztem sok képet összeszedni a rengeteg közül, amelyeket itt beillesztettem. Na de ezek után tényleg a szállodai élményeket osztom meg.

Az első szálloda egy 4 csillagos hotel, amely a városban található, nem az óceánparton vagy a pálma szigeteken. Ezt akkor érdemes választani, ha a repülőgépe késő délután érkezik meg vagy esetleg este. Ennek az árkategóriája 20-30 ezer forint éjszakánként, de akár 15ezer forintért is találhatsz (2 főre). A szolgáltatások az átlagos 4 csillaghoz illeszkednek. Hangsúlyozom az átlagos helyi szállodákhoz, mert az európai azonos kategória lényegesen alacsonyabb színvonalú. Kitűnő reggeli, ragyogó tisztaság, kedves személyzet, tágas, kényelmes szoba, ajándékbekészítés, tea-kávé bekészítés, pipere cikkek a fürdőszobában, jó illat mindenhol. A medence kültéren található, a sok magas ház között igazából semmi látnivalót nem találtam. Bár aki először jár itt, annak ez is élmény lesz. Azért írtam, hogy ezt az első éjszaka érdemes választani, mert Dubajban óriási távolságok vannak. Ha szeretnék elmenni egy bevásárlóközpontba az taxival 30 perc. Egy jó étterem hasonló távolságra van. Bár én találtam (pedig nem kerestem) egy helyiek által látogatott éttermet a környéken ami pofátlanul olcsó volt és nagyon bőséges. A helyiknek szó alatt értsd azt, hogy az országba a bevándorló és a helyiek aránya 85-15%, szóval nagyon magas a migráció. Nos, őket neveztem most ez esetben helyikenek. Az étel amit az alábbi képen látsz, 1 főre érkezett az asztalomhoz és kb 1500 Ft értékben fizettem érte. Ugye mondanom sem kell, hogy indiai az étterem.

Szóval ha az óceán miatt jöttél, akkor nem ez lesz a te szálláshelyed, hanem akkor ajánlom, ha kirándulni szeretnél, például Abi Dhabi-ba vagy Dubaj nevezetességeit néznéd meg. Ugyanis ebben az esetben keveset leszel a szállodában, így felesleges ennek az árnak a többszöröést fizetni.

A szálloda képei:

Tehát ezt a szállodát arra a célra amire nekem kellett 10/10-re értékelem.

A második hotel amit bemutatok nektek, az a Pálma szigeten van. A Plam Jumeirah egyik top szállodája a Dukes the Palm. Tényleg prémium 5 csillagos hotel, minden olyan szolgáltatással, amivel egy ilyen osztályba sorolású hotelnek bírnia kell. Fantasztikus reggeli és vacsora, tökéletes kényelem a beach-en, a medencék környezete és a panoráma lenyűgöző. A szoba lehetett volna egy picit nagyobb, mert szeretem a tágas szobákat, de mondjuk rá, hogy megfelelő volt. A lobby csodaszép virágokkal fogadja a vendégeket, a dolgozók minden lépésedet figyelik, de nem tolakodó módon, hanem éppen akkor vannak ott, amikor szükséged van rá.

Ha hosszabb időtöltésre érkezel Dubajba, akkor ezt a szállodát kifejezetten ajánlom. A saját strand miatt, a kifogástalan ellátás miatt, a kényelem miatt. Taxival innen is elérhető 30 perc alatt egy bevásárlóközpont (Mall of Emirates) vagy éppen a Frame, mint látnivaló, amiről még írok később. A szállodai szoba ára már nem olyan kedvező, mint az első esetében. Itt éjszakánként 150-180 ezer forntot kell fizetni (persze biztos vannak ettől eltérő árak is az év különböző időszakában).

Tehát ezt a szállodát arra a célra amire nekem kellett 9/10-re értékelem.

A harmadik szálloda vagy nem is tudom minek nevezzem, a Burj al Arab. Ha valaki szereti a szállodákat, akkor valószínűleg ez az egyik bakancslistás hely, amit vagy látni szeretne vagy szállást szeretne foglalni benne. Kipróbáltam. Leírhatatlan élmény. Nem lehet szavakkal leírni azt a szolgáltatás csomagot, azt a maximális figyelmet, azt a miliőt, azt a kifogástalan minőséget amit tapasztaltam. A WC önmagában megérne egy bejegyzést. 🙂 A szállodába belépve már elvarázsolnak minden vendéget, a szobák kifogástalanok, a wellness és az ellátás csúcs minőségű. Az óceánba nyúló medencében pihenve érdemes megállni egy percre és elgondolkodni azon, milyen szerencsés az aki ezt az élményt csak egyszer átélheti.

A Burj al Arab szobáinak ára éjszakánként 500-600 ezer forintba kerülnek, de van 1 millió forint feletti lehetőség is, éjszakánként. Ehhez még lehet foglalni egy kis méretű apartmant a medencék mellett, ahol napközben lehűtheted magad a klímás nappaliban. Ennek ára naponta 300.000 Ft. (biztos vannak ettől eltérő időszakok is, amikor más az ár). Ha mint látogató szeretnél a szállodába jönni, akkor egy-egy éttermében foglalható asztal, például arab vacsorára. Ennek ára 90.000 Ft/2fő, amely italt nem tartalmaz. Bár ez esetben a szálloda egyéb részeit nem lehet megtekinteni.

A szálloda önmagában is turista látványosság és a világ azon kevés szállodái közé tartozik, amelyek a maximális 7 csillagos kategóriába tartoznak (jó tudom, hivatalosan a Hotelstars csak 5 csillagig minősít).

Az étterem kínálat is tökéletes volt. Délben a beach éttermében lehet ebédelni, ahol az alábbi fogásokat rendeltem:

Tehát ezt a szállodát arra a célra amire nekem kellett 10/10-re értékelem.

Ha Dubajba utazol, akkor a 3 szállás közül érdemes kiválasztani a pénztárcának megfelelőt és után a atérképen jól megnézni, hogy mit szeretnél majd megtekinteni, mert nagyon nem mindegy, hogy a fél tartózkodási idődet a taxiban vagy a tömegközlekedésen töltöd.

Az egyik kedvenc látnivalómat mutatom még meg nektek, ez pedig a Keret azaz a Frame. Itt megsimerhető a város múltja, jelene és jövője (elképesztő videó által). 150 méter magas az épület, amelyet 93 méter hosszú “híd” köt össze. Mondanom sem kell, hogy középen üveg padlóval. A híd közepén 360 fokban élvezhető a kilátás. Hoztam saját képet is, ám először egy olyat mutatnék, amely igazán szemlélteti, hogy miről van szó.

És a saját fotók:

Mivel ahogy említettem egy szálloda megnyitón is voltam, arról is mutatok néhány képet. Őszintén szólva nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszéesemet ez az 5 csillagos hotel. Nagyon minimalitsa, vagy inkább már túlzottan is az. Beszéljen ez a néhény kép helyettem.

Spread the love