//Akadálymentes szállásfoglalás Magyarországon

Akadálymentes szállásfoglalás Magyarországon

Mit jelent valójában az akadálymentes szálláshely? Mielőtt erre válaszolnék, fontos tudni, hogy az első akadály, amit le kell küzdeni az a fejekben van. Fontos, hogy az egészséges emberek fejében rend legyen az akadálymentességet illetően. Nem sajnálatra szorulnak a kerekesszékkel közlekedők vagy akik nehezen mozognak, hanem odafigyelésre, amely segít nekik abban, hogy közlekedjenek.

Tehát az akadálymentes szálláshelynek számos kritériumnak kell megfelelni. Kerekesszékes vendégként minden esetben vedd fel a kapcsolatot a szállásadóval. Tedd fel azokat a kérdéseket, amelyek felmerülnek benned. Mindenre kiterjedő információt kérj.

Első feladat: válaszd ki a megfelelő szállásajánlatot. Nézd meg a szálloda honlapját, a galériáját, aza akadálymentes szoba képeit. Tudd meg, hogy miként tudod megközelíteni a szobát, ha autóval érkezel. A parkolóhelyről milyen módon érhető el a szoba, van-e akadálya annak, hogy onnan egyedül megközelítsd a szobádat.

Második feladat: olyan szobát válassz, amelyben könnyedén tudsz mozogni a székkel, meg tudsz fordulni, be tudsz menni a fürdőszobába, ott a tükör legyen megfelelő magasságban, a mosdókagyló és a tusoló feleljen meg az elvárásoknak, küszöbök ne legyenek. A lámpakapcsolók legyenek elérhető magasságban, az ágyak magassága legyen kényelmesen használható.

Harmadik feladat: ha van wellness részleg, akkor informálódj indulás előtt! Megközelíthető-e kerekesszékkel, vannak-e kapaszkodók, van-e beemlő szerkezet. Azokban a wellness szállodákban ahol nincs, javasolom, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Holiday Sportcentrum Kft-vel, akik kiváló minőségű beemelőszerkezeteket forgalmaznak. (ez itt nem fizetett hirdetés, hanem tényleg ajánlom őket).

Negyedik feladat: várd el, hogy ugyanolyan kényelem járjon neked, mint annak, aki teljesen egészségesen érkezik. Ha odatelefonálsz a szálláshelyre és elmondod az igényeidet, könnyedén kiderül, hogy képesek-e maximálisan kielégíteni az igényeidet. Sokféle ajánlat van a hazai szálláspiacon, találd meg magadnak a legjobbat!

Spread the love