//Megkóstoltam Magyarországot

Megkóstoltam Magyarországot

Több okból is érdemes évente legalább egyszer ellátogatni a Millenáris Parkba. Az egyik ilyen alkalom, amikor tényleg végigkóstolhatod az ország TOP éttermeit. Május 27-29 között rendezték meg a várva várt Gourmet fesztivált. Ha valaki nem tudná, ez az az esemény, ahol felvonulnak az ország legjobb éttermei, izgalmas kóstolókkal készülnek.

Na de hogy kerültem én oda? Az első Gourmet fesztivál idején az Étlapok Lapcsoport tulajdonosa voltam. Győri Étlap, Szegedi Étlap, Pécsi Étlap, stb… A városok gasztronómiai kínálatát mutattuk be. Abban az időben az EST Lapok is hasonló volt, de ott inkább a programokon volt a hangsúly. A kiadvány kiemelt helyet szentelt az első Gourmet Fesztiválnak és meghívást kaptunk az eseményre. Fantasztikus élmény volt találkozni a séfekkel, a kitűnő ételekkel és italokkal. Azóta is töretlenül tart a lelkesedésem és minden évben felfedezek magamnak valami újdonságot.

Idén sajtóbelépővel érkeztem, így elkerülhettem a hosszas sorban állást a bejáratnál. Őszintén szólva örülök a hosszú sornak, hiszen ez mutatja, hogy milyen nagy az érdeklődés ez iránt a rangos esemény iránt. Azt terveztem, hogy kóstolok 3-4 ételt és néhány francia pezsgőt. Az első állomás Wolf András és a Gundel Étterem standja volt. Aki ismer, tudja, hogy imádom a hentes tokányt, erre tessék, éppen ezt volt lehetőségem megkóstolni. Nem okozott meglepetést, hogy tökéletes ételt kaptam.

Közvetlenül a Gundel Étterem mellett Sárközi Ákos séfet láttam tálalni, az alábbi képen látható szarvasgombás nudlit.

Alig néhány lépés választott el a standtól, ahol többféle francia pezsgő kóstolására volt lehetőségem. Nem tudom ti hogy vagytok vele én nem igazán nevezném magam pezsgő fogyasztónak, ám a champagne a gyengém. Ha lehetőségem van igazán jó minőségűt fogyasztani, akkor hagyom magam elcsábulni.

Bevallom az egyik leginkább várt stand idén a Műhely standja volt, ami az ONYX előszobája. Ha nem ismered az étterem új koncepcióját, nézz be az oldalukra. “A Műhely, az ONYX Alkotói Közösség kreatív tere. Itt mutatjuk be azokat a kísérleti stádiumbán lévő fogásokat, melyeket a megújuló ONYX étterem számára fejlesztünk le. A kísérletezésbe és a tálalóeszközök fejlesztésébe vendégeink nemcsak bepillantást nyerhetnek, de részeseivé is válnak az alkotói folyamatnak. Visszajelzéseik segítségével tökéletesítjük ételeinket, miközben közelebbről is megismerhetnek minket és betekinthetnek a kulisszák mögé. ” https://onyxrestaurant.hu/

Az alábbi desszert a Zacc névre hallgat. Talán 3 szó jut eszembe róla: fantasztikus, tökéletes, emlékezetes.

További képeken a Macok Bisztró (Túrógombóc), a Costes (Paprikás krumpli, Lucskos káposzta) ételeit láthatjátok.

Számomra a legfontosabb tanulsága az eseménynek, hogy nem hogy igény van erre a rendezvényre, hanem olyan hiánypótló esemény, ami nélkül kevesebbek lennénk. Olyan ízeket, illatokat és legfőképp embereket ismerhetünk meg a kis faházaknál, amelyek egy életre becsempészik magukat a látogatókba. Jövőre újra találkozunk!

Instagram: https://www.instagram.com/utazzunkitthon/

Spread the love