//Heves megye egyik gyöngyszeme – Demjén

Heves megye egyik gyöngyszeme – Demjén

A közelmúltban készítettem egy piackutatást, kíváncsi voltam melyek azok a települések, ahova legszívesebben elutaznának a Facebook oldal látogatóim. Nem a végeredmény a fontos, hanem az, hogy vannak olyan települések, amelyek fel sem kerültek a listára, pedig nálam biztos benne vannak a top 10-ben, ilyen a Heves megyében található Demjén.

A település Egertől 12 km-re, a Laskó patak völgyében található.
Az újkori demjéni Termál Völgy megálmodói  római kori fürdő  hangulatát  varázsoltak e mesebeli tájba. A lankás dombok között megbúvó völgy éghajlata segít abban, hogy a fürdő örömeit mind a 4 évszakban élvezzük.
A 690 m mélyről feltörő gyógyvíz, hazánk legújabban feltárt gyógyvize. A
Termálfürdő és Aquapark öt különböző hőfokú kültéri, két beltéri gyógyvizes medencével, egy 25 m-es úszómedencével, egy gyermek medencével,  élményelemekkel, nyakrafolyókkal, levegőbuzgárokkal biztosítják a kellemes kikapcsolódást. Az egész évben egyedülállóan meghosszabbított nyitva tartás – minden nap hajnali 2 óráig – egy varázslatosan romantikus éjszakai fürdőzés élményét nyújtja a kivilágított medencékkel .

2015-ben megnyitott az 1500 m2 vízfelülettel rendelkező Cascade Barlang és Élményfürdő. A vízhőmérséklet 30-38 °C közötti és medencénként változó. ebben a létesítményben található a különleges kétpályás fotocellás kamikáze óriáscsúszda, mely 25 méter magas.

Ha kipróbálnád ezt a felejthetetlen élményt, az itt tartózkodásod idejére a Szabolcs Vendégházat ajánlom.
A két szintes szálláshely, négy, teljesen felszerelt, igényes kialakítású, tágas, világos apartmannal vár benneteket. A vendégház a fürdőhöz nagyon közel található, Demjén új részén a falu melletti üdülő telepen. 
A Demjéni Termál Völgy, és a Cascade Barlangfürdő 500m-re van, könnyen, akár gyalog is megközelíthető, a vendégházból is látható. Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő kb 1,5 km távolságra található.

Azt hiszem ez a lokáció a lehető legjobb egy néhány napos kikapcsolódáshoz, amelybe belefér a demjéni fürdő, az egerszalóki fördő és Eger meglátogatása is, ráadásul igazán kedvező áron, már 4950 Ft/fő/éj-től foglalható. 3 fő esetén 4.300 Ft/fő/éj, 4 fő foglalása esetén pedig 3.725 Ft/fő/éj. Ajánlatkérésért kattints a következő linkre: AJÁNLATKÉRÉS

Spread the love