//Élménybirtok Bikalon

Élménybirtok Bikalon

Hosszú utazásnak néztem elébe, amikor Bikalra indultam. A Baranya megye északi részén található falu honlapján ez olvasható: „A bikaliak nagyon kedves, vendégszerető emberek, ezért a nálunk vendégeskedők jól érzik magukat és élményekkel gazdagodva búcsúznak el tőlünk.” Nos, hogy ez így van avagy sem, arról személyesen győződtem meg.

Érkezésemkor sikerült rossz helyre parkolni, ugyanis nem a szálloda, hanem az élménypark parkolójába álltam be. Itt buszok voltak és néhány autó. Biztos voltam benne, hogy nem jó helyen vagyok ezért a GPS-ben átírtam a Puchner Élménybirtokot, Puchner Kastélyszállóra. Így már a 400 méterre lévő árnyékos parkolóban tehettem le az autót. A recepció 1 perecen belül elérhető volt. A bejelentkezésnél a recepciós kifejezetten kedvesen fogadott, elmondta a szükséges információkat, adott egy térképet, hogy könnyedén megtaláljam a szobát, valamint a területen elérhető lehetőségeket. A kastély épületben volt a szobám. Az épületbe belépve úgy éreztem magam, mintha száz évet visszamentem volna az időben. A szoba kifejezetten tágas és kényelmes volt és a nagy melegben jól esett a hűtött szobában ledobni a táskát és bedobni magam a kanapéba.

Nem szerettem volna lemaradni a lovagi tornáról, így összeszedtem magam és az élménybirtokra mentem. Menet közben láttam, hogy ha időtöltésen gondolkodik egy család, akkor nem nagyon kell törni a fejeket, mert itt minden adott. A gyerekek korabeli ruhákba öltözhetnek, kosarat fonhatnak, kézműves foglalkozáson vehetnek részt. A séta során elmenetem a Gagyizda nevü hely előtt, ahova visszafelé betértem és majd meg is mutatom nektek, hogy mi minden található ott, de most lássuk a lovagi tornát. A helyszín akkor, hogy akár egy nagyobb fesztivált is megrendezhetnének, az esemény helyszínén már szinte teltház volt és éppen kezdődött, amikor leültem. 4 lovas mérte össze tudását, különböző ügyességi játék formájában. Mindegyik lovas képviselt valakit a közönség soraiból (pl kiránduló iskolai osztályt). Többet nem árulok el róla, hanem mindenkinek javaslom, hogy nézze meg.

Mivel kb 35 fok volt alig vártam, hogy csobbanjak a medencében. Erre több lehetőségem is volt. Kültéri úszómedence, beltéri wellness amely többféle stílusban érhető el. A marokkói lett a kedvencem. A hangulata egészen más, mint egy szokásos wellness részlegnek. Jakuzzival, medencével, szaunákkal, merülőmedencével. Ha valaki szeretne gyerekzajtól mentes helyen lazítani, nekik van lehetőségük olyan wellness használatára, ahova csak felnőttek mehetnek be. A fürdőköpeny a szobába bekészítve érhető el, a medencéhez pedig alig 2-3 perc séta vezetett a szobámból. A Fürdőházban büfé is van, így gyorsan meg is kóstoltam egy szendvicset mivel az utazás során nem volt alkalmam megállni enni.

Miután kellően kiáztattam magam, elindultam felfedezni a terület további szolgáltatásait. Van itt például bowling pálya, léghoki és billiárd is. Sajnos egyikben sem jeleskedem 🙂

8 óra körül elsétáltam a lovagi terembe, ahol a svédasztalos vacsora volt. Bőséges kínálat fogadott és aminek kifejezetten örültam az az volt, hogy az italok is önkiszolgáló módon voltak elérhetők és az ár tartalmazta azok fogyasztását is. Üdítők, ásványvíz, sör, borok. A vacsorázni érkező vendégek a 1,5 órás vacsoraidő alatt korlátlanul fogyaszthatnak az ételekből-italokból. Az egyik legszembetűnőbb különbség az volt az eddigi tapasztalatimhoz képest, hogy itt tényleg olyan volt a hangulat, mint egy éteremben. Ezt úgy értem, hogy az asztaloknál a párok beszélgettek, borozgattak, koccintottak. Lássuk be sok helyen az tapasztalható, hogy megérkeznek a vendégek, lerabolják a svédasztalt, esznek gyorsan és máris távoznak. Itt ennek a teljes ellentéte volt tapasztalható.

Az éjszaka kifejezetten nyugodtan telt, csendes volt a szoba, semmi zaj nem hallatszott (furcsa is volt hogy a szokásos reggel 7 helyett majdnem egy órával később ébredtem fel)

A reggelihez sétálva jól esett a reggel már érezhetően meleg napsugár, jó volt így elfogyasztani a reggelit, amelynél már a bőséges szó sem biztos, hogy megállja a helyét. Inkább a nagyon bőséges szópár a helyes. Ébredeztek a kis lovagok és hercegkisasszonyok is, akik már várták hogy induljon a nap.

Összességében elmondható, hogy elégedett voltam mindennel, külön kiemelném, hogy mennyire profi a személyzet. Arra gondolok, hogy nem attól profik, mert folyton ott vannak, ha szükségem van valamire, hanem ellenkezőleg, szinte láthatatlanul teszik a dolgukat úgy, hogy nem érzek hiányt semmiben. Egészen biztos, hogy visszatérek Bikalra és ha lehetőségeket van rá, ti se hagyjátok ki. Bárhonnan is indultok útnak, megéri, mert olyan egyedülálló élményben lesz részetek, ami feledteti az esetleg hosszú utazást. További információkat a következő honlapon találtok: https://puchner.hu/

Spread the love