//Élmény, mosoly Zalakaroson

Élmény, mosoly Zalakaroson

Zalakaros a megye délkeleti részén Nagykanizsa és Keszthely között található, amelynek legfőbb turisztikai vonzereje a termálfürdő. Késő délután érkeztem a városba, egy kisebb zápor vágta keresztbe a forró napsütéses nyári napot. A fürdőhöz kifejezetten közel található Hotel Karos Spa vendégszeretetét élvezhettem, amely igazán segítőkész személyzettel fogadott. A szobám a negyedik emeleten volt, az ablakom a kültéri medencék felé nézett, amely a kora reggeli ébredésnél volt igazán szép a felkelő nap fényében. A csomagok lerakása után elsétáltam a fürdőhöz és a központba, ahol kézműves termékeket és strandcuccokat lehetett kapni. Itt vettem meg a szokásos hűtőmágnest is. Ezúttal nem egyet vettem, hanem kettőt, így az egyiket a Facebook követőim között kisorsolom. 🙂 Néhány szúnyogcsípéssel a lábszáramon visszamentem a szállodába, hogy megnézzem milyen a vacsora a 4 csillag superior szállodában. Az étterem a -1-es szinten található (csakúgy, mint a wellness). Miközben mentem le, feltűnt hogy sok fiatal pár van, 1-2 gyerekkel, akik akár a vacsora alatt is játszhatnak az étterem melletti „dühöngőben” (persze csak miután ettek) és a szülők nyugodtan vacsorázhatnak. A svédasztalos vacsorával elégedett voltam, többféle sajt, sonkák, meleg ételek, gyümölcsök és sütemények közül válogathattam (az feltűnt, hogy a nyugdíjas vendégek előszeretettel tértek vissza a réteses tálhoz). A vacsora után az egész napos utazás fáradalmait igyekeztem kipihenni. Reggel már 7-kor ébredtem, hogy a reggeli után azonnal a wellness-be mehessek. A svédasztalos reggeliről hasonlóan jókat tudok mondani, mint a vacsoráról (egyébként a medencék mellett egyszerű ebéd elfogyasztására is van lehetőség, tehát akár az egész napot el lehet tölteni a szállodában). Szóval kipróbáltam a wellness részleget, ahol kb 12 személyes, nagy jakuzzi, úszómedence, gyógyvizes medence, gyerekmedence, szaunavilág (ezt nem szabad kihagyni) található és kiúszhattam a szabadtéri medencébe. A pihenéshez elegendő mennyiségű napozóágy áll rendelkezésre. Ha Zalakarosra utaztok, előfordulhat, hogy a víz jótékony hatása miatt jöttök. Nos, ez esetben is jó helyen jártok, mert szinte minden gyógyászati kezelés elérhető a szálloda alsó szintjén. Összességében elmondható, hogy a Karos Spa 0-99 éves korig minden korosztálynak kínál lehetőséget az időtöltésre. Külön kiemelném azt, hogy a gyerekek lefoglalására nagy hangsúlyt fektetnek. Kb 5 animátort láttam, akik azon dolgoztak, hogy minden gyermek arcán mosoly legyen. Külön kedvencem volt a digitális graffiti tábla, vagy a virtuális homokozó. Ugye milyen furán hangzik? Mégis van ilyen (én most láttam először).

Ha kicsit hosszabb időt tudtok eltölteni Zalakaroson, akkor érdemes bringára pattani a családdal és körbejárni a környezetet. Közel van a Kis Balaton, a Kányavári sziget, de autóval akár a Balatonhoz is elmehettek (a keményebbek ide is tekerhetnek). Érdemes megfigyelni a Kis Balaton madárvilágát, de ne hagyjátok ki a kápolnapusztai bivalyrezervátumot sem. Ha az aktív pihenés szerelmese vagy, akkor neked ajánlom még a település egészét behálózó Nordic Walking túrautvonalat vagy a Csiga-túra tanösvényt. A Gránit Fürdőben Európában egyedülálló gyógyvíz van, amely nátriumkloridos és hidrokarbonátos hévíz. A gyógyvíz legjobb hatását a krónikus nőgyógyászati, a mozgásszervi és ízületi betegségek gyógyításában, az idegrendszeri-, szív- és keringési zavarok kezelésében fejti ki. A strand az egész család számára kitűnő szórakozást kínál 5500 nm vízfelülettel, 12 hektáros parkkal, csúszdaparkkal, hullámmedencével, homokos strandfocipályával, kültéri és beltéri medencékkel.

Bevallom én mindig egy napra érkeztem Zalakarosra, mert nem tudtam, hogy ennyi lehetőség van arra, hogy programokkal teli napjaim legyenek, ugyanis nem vagyok az az egy helyben sokáig megmaradó vendég. Már most biztosan tudom, hogy legközelebb legalább 3 napra megyek, hogy még több élménnyel gazdagodjak.

Ha szeretnéd megnézni a Hotel Karos Spa ajánlatait, kattints IDE.

Spread the love