//A megújulás oázisa Hévízen

A megújulás oázisa Hévízen

Hévízre utazhatsz azért, mert gyógyulni szeretnél vagy azért, mert pihenésre vágysz. A város a nyári időszakban is számtalan programmal várja a látogatókat, ám ha inkább csak lógatnád a lábad, élveznéd a csendet, akkor neked ajánlom a szállodát, ahol a közelmúltban jártam. Nem csak azért, mert ez az egyetlen 5 csillagos hotel Hévízen, hanem azért is, mert szolgáltatásaikkal engem levettek a lábamról. Ha ötcsillagos vendéglátást, kiszolgálást, diszkréciót, pihenést keresel, akkor itt a helyed. A szállodához egy zsákutcában jutunk el, amely biztosítja, hogy zajmentességet, hiszen nincs átmenő forgalom. Amikor beléptem, már látható volt, hogy ez nem az arany és márvány luxusérzetével próbál hatni rám, hanem a barátságos fogadtatással. Viktor, a szálloda marketing és sales igazgatója vezetett végig a szállodán. Most sorolhatnám mi mindent láttam, de inkább a mai szálláspiacon ritka falra hívnám fel a figyelmet, amelyen a dolgozók képei és a szállodában eltöltött munkaidőt láttam. Szinte kivétel nélkül hosszú évek óta a hotel dolgozói, jól összeszokott csapat. Számomra fontos, hogy egy szállodában ne érezzem a személyzeten a feszengést, azt hogy az ing és a nyakkendő alatt egy szorongó ember áll. Ez is kipipálva a Lotus-ban, ugyanis inkább a jó értelembe vett lazaság jellemzi. Így az első benyomás kifejezetten jó volt.

A szobák kellően tágasak, kényelmesek, részben a kültéri medencére, illetve a környezetben található parkra néző ablakokkal. Ahogy már említettem itt nem a szemnek adják a luxust azzal, hogy márványból van a lépcső, hanem a vendégek inkább önmagukban érezhetik, hogy ötcsillagos vendégek, mert itt nem a külsőségekről szól minden, hanem a vendégről. A délutáni wellness előtt ettünk egy könnyű ebédet a Shali Mar Bár-ban, amely mind tálalásban, mind ízekben hozta azt, amit eddig a szállodától kaptam. Jó értelembe vett egyszerűség, jó ízek, harmónia.

Mivel Hévízen vagyunk természetesen itt sem maradhatnak el a gyógyászati kezelések, így attól még, hogy inkább wellness hotelként pozícionálja magát a Lotus Therme, attól még a kezelésekre a lehetőség adott. A beltéri medencéből kiúszhatunk a kültéribe, a szokásos élményelemekkel találkoztam kint és bent egyaránt, a víz hőmérséklete megfelelő ahhoz, hogy a nyári melegben lehűtsem magam. A gyógyvíz jól elkülönítve található, amely így biztosítja a szükséges nyugalmat, csendet. 15-20 percnél többet nem szabad benne tartózkodni, pihenni kell és naponta maximum 5-6 alkalommal használandó. Persze aki gyógyulni érkezik, úgyis konzultál a helyben elérhető reumatológussal, aki kiírja a szükséges kezeléseket.

Összességében elmondható, hogy a Lotus Therme Hotel & Spa a pihenés, a megújulás oázisa, ahol kitűnő ételekkel, nyugalommal, diszkrécióval várják a vendégeket. A szálloda ajánlataiért látogass el a következő linken elérhető honlapra: https://lotustherme.net/

Spread the love