//Édes semmittevés prémium körülmények között

Édes semmittevés prémium körülmények között

Sokszor érzem úgy, hogy egy utazás nem pihentet, hanem lefáraszt. Persze élményeket bőven lehet szerezni az akítv pihenés által, de valljuk be, néha jól esik a semmittevés. Csak ülni a medence mellett, olvasni, belekortyolni egy italba és nem nézni az időt. A napokban az Outlet Hotelben jártam Polgáron. A Hajdú-Bihar megyei kisváros autópálya melletti vásárló központja mellett található a szálloda, ezért is lett a neve Outlet Hotel. Nekem elsőre ebből a névből az olcsó, a leértékelt, az akciós jutott eszembe ezért nem nagy elvárásaim voltak, amikor úton voltam, ám a megérkezés pillanatában az a bizonyos első benyomás eltörölt minden előzetes feltételezést. Prémim kategóriájú bútorokkal szerelt, ízléses, magas szinvonalú épületbe érkeztem, ahol mosolygó recepciós fogadott és minden információval ellátott ami a tartozkodásom során fontos lehet.

Na de miért utazzon valaki az autópálya mellett található bevásárlóközpont mellé? Nem lehet kimenni a városba sétálni, nincsenek nevezetességek, nem fogad nyüzsgő tömeg amikor kilépsz a szállodából, nem érik egymást az éttermek és a bárok, nincs tó vagy tengerpart, ha nem akarsz vásárolni néhány új ruhát, akkor semmi sincs itt. Tehát mégegyszer megkérdezem, miért utazzon valaki az autópálya mellett található bevásárlóközpont mellé? Pontosan azért amit leírtam. Azért, mert semmi sincs ami megzavarja a pihenést, az egymásra figyelést, a lazítást. Mire kell itt figyelned? Mivel telik az idő? Azzal, hogy úszol, ülsz a jakuzziban, szaunázol, könyvet olvasol, beszélgetsz, reggelizel, vacsorázol. Tudod mit csinálsz itt? SEMMIT. Éppen ez az ami miatt bekerült a kedvenc helyeim közé ez a szálloda.

A szoba kialakítása igazán kényelmes, a fürdőszoba minden igényt kielégítő (piperecikkekkel, hajszáírtóval), természetesen a wellness használathoz kaptam törölközőt, szaunalepedőt, fürdőköpenyt és papucsot is. Ami még kifejezetten jól esett, hogy bevihettem a bárban kapott italomat és a medencében fogyaszthattam el.

A szálloda ellátását tekintve jellemzően félpanzióval fogadja a turistákat, a vacsoránál és a reggelinél is svédasztalos kínálat várja a vendégeket házias ízekkel. Ha húsevő vagy, ha vega, megtalálod a számodra megfelelő ételeket. A reggelinél minden alkalommal azt nézem a szállodákban, hogy milyen a kávé. Sokszor megjegyeztem már, hogy hiába jó az ételek kínálata és minősége, ha nem jó a reggeli kávé vagy a narancslé. Sok helyen porból készült gyümölcslevek és borzasztó kávé kapható a reggelinél, kivéve, ha a felszolgálótól kérünk, ám azt a szobához terhelik, ki kell külön fizetni. Nos itt Polgáron jó hírrel kell szolgálnom, ugyanis végre jó kávét ittam. Persze az átlagos szállodai reggeli kávékhoz képest, de ez tényleg jó volt.

Ahogy írtam, ez a szálloda tényleg alkalmas a semmittevésre, ám ha mozdulnátok, akkor alig fél órás utazással több turisztikai attrakciót is elérhettek. Például én elugrottam a Tisza tóhoz, ami kb 45 perces út volt. Ha még nem hajókáztatok a tavon, ezt ne hagyjátok ki. Elképesztő közel kerülhettek a természethez, a madárvilághoz. Ráadásul pofátlanul olcsón hajókázhattok, ugyanis 1,5 órás kis csoportos utazás mindössze 1500 Ft. Cserébe megtekinthetitek a tó olyan részeit amit csak drónnal láthatnátok, közelről nézhettek szürkegémet, a halak ugrálnak a hajó mellett, szóval különleges élmény.

Ha pedig városi sétára vágytok és nem Polgár főterét választjátok, akkor irány Debrecen, ami szintén kb 40 perc csupán. Ez persze külön bejegyzést igényelne, hiszen annyi látnivaló van. Én éppen a Virágkarnevál idején voltam itt, megnéztem a kiállított, feldíszített autókat, valamint a Kölcsey Központ Boldogasszony kiállítását. Erről itt meg is nézhettek néhány képet.

Összegezve elmondhatom, hogy a polgári Outlet Hotel azoknak kifejezetten jó helyszín, akik prémium körülmények között akarnak “semmit” csinálni és megadják maguknak a lehetőséget a pihenésre (persze ha kedves hölgy olavasóim inkább a shoppingolást választják a wellness helyett, akkor csupán 2 perc és már az üzletsoron találják magukat). Látogassatok el a szálloda honlapjára és kérjetek ajánlatot. https://www.outlethotel.hu Feltétlenül írjátok meg, hogy éreztétek magatokat és ki tudta a legmagasabb szinten művelni a pihentető semmittevést 🙂

Spread the love