//Luxus Prága belvárosában

Luxus Prága belvárosában

Amikor már sokadik alkalommal mész Prágába, akkor is lenyűgöző a város. Lehetőségem volt a cseh főváros egyik top hotelének, az Aria Hotel***** by Library Collection-nak a vendégszeretetét élvezni. Az Opera típusú szobát kaptam, amely pont annyira volt nagy és kényelmes amennyire nekem kellett, a fürdőszoba tökéletesen felszerelt, volt minden ami egy öt csillagos szállodában elvárható. Az érkezésem után körbejártam a szállodát, majd útrakeltem, hogy ismét felfedezzem a várost. A kihagyhatatlan sörsajttal kezdtem. A Kis Oldal (Malá Strana) hídfőjénél gyorsan elémkerült az első korsó Pilsner és a sajt, amelyet mustárral, aprított vöröshagymával, csipős paprikával, 4 cl barnasörrel és kenyérrel tálalnak. A sajton kívül mindent össze kell keverni és rákenni a kenyérre, amelyre mehet a sajt. Nagyon nagyon büdös és ugyanannyira finom.

A Károly híd, a Lőportorony, az Óváros tere az Orloj-al, amely egy óramű. Sok száz éve vonzza ide a látogatókat. Itt mindig óriási a tömeg. Az időmérő szerkezet 1410 óta működik. Biztos sok blogban olvashattok a látnivalókról, így ezekről én most nem írnék.

A városban a souvenir boltok egymást érik, minden utcában találhatunk egy kürtöskalácsost amelybe fagyit töltenek. Az én kedevencem a pisztáciás kalács, csokifagyival. Érdemes belépni a csokimúzeumba is, hiszen kóstolhattok helyi ét-, tej- és fehércsokit.

Ha a várost megnéznétek felülről, akkor sétáljatok fel a várba és nézzetek le a Moldvára, a Károly hídra. A folyót Prágában Vlatvának hívják (nem Moldvának mint mi magyarok). Ha a napi hosszú séta során elfáradtatok, üljetek be egy templomi hangversenyre, ahol például meghallgathattok egy-egy részletet Vivaldi 4 évszakjából. Én ehelyett a szállodába mentem vissza. A kényelmes és egyben óriási ágyon fekve azon gondolkodtam milyen reggeli lesz majd másnap. Nos ilyen:

Milyen is egy jó reggeli az Aria-ban? Kiváló minőségű hideg és meleg ételek, gyümölcsök, kávé, gyümölcslevek és persze Prosecco. A reggeli után felmentem a lifttel a tetőteraszra ahonnan pazar kilátás nyílik a városra. A reggeli után volt egy kis dolgom, ami után ismét a nyakamba vettem a várost és annak éttermeit, sörözőit. A kihagyhatatlan ételek (a sörsajton kívül): Hermelin sajt, Gulyás cipóban (nem olyan mint a magyar), a vadas knédlivel, a kacsa párolt káposztával. A sörök közül ihatjuk az itthon is ismert Kozelt, Pilsnert, Staroprament vagy a kevésbé ismert Gambrinust, de vannak kézműves sörök is, amelyet egy kis Sligovica-val lehet kísérni ami szilvából készült pálinka.

Prága egyik kedvelt étele, a vadas knédlivel.

Volt egy helyszín amit szintén ajánlok megnézni, ez pedig a Lennon fal. A falat folyamatosan festik az ide érkező turisták. Én például nekidőltem és kezem csupa csillogó festék lett, szerencsére gyorsan le tudtam törölni, szóval ne dőljetek a falnak!

A fenti képen látható sört az U Pinkasú-ban ittam, amely több mint 160 éve fogadja már vendégeit. Ha jól tudom itt csapoltak először Pilsnert, és gyakori vendég volt Vaclav Havel. A romantika és az olaszországi Velence szerelmesi nem hagyhatják ki Prága velencéjét, amely a Kis Oldalon a Károly híd alatt található,

Összegezve tehát Prágában kirándulni jó, de enni-inni számomra még annál is jobb és ha ehhez egy kifogástalan szálláshelyet kerestek, válasszátok az Aria Hotelt a Károly hídtól néhány percre a nyugisabb Kis Oldalon. Csináltam nektek néhány képet a szállodában:

Ha délután a szállodában tartózkodik a vendég 16 – 17:30 között, akkor ízletes teákkal és süteményekkel valamint szendvicsekkel várják a vendégeket.

Nézzétek meg a szálloda galériáját az alábbi linken:
http://www.ariahotel.net/en/gallery.html Kommentben jöhet, hogy tetszik nektek avagy sem. 🙂 #ariahotelprague

Spread the love