//Miért éppen Szentes?

Miért éppen Szentes?

A város Csongrád megyében található, Budapesttől kb 1 óra 45 percre (autópályán is közlekedve). A települést a Kurca folyó szeli ketté. Egyes feltevések szerint Szentes térségében, aTisza-Körös szögletében állott Attila (433–453) sátorvárosa, vélhetően a hun fejedelem sírja is ezen a vidéken keresendő. Árpád kori sírok a város határának több pontján is előkerültek. A népvándorlás és a honfoglalás korából származó régészeti leleteket a szentesi Koszta József Múzeum őrzi.

1883-1950 között Szentes volt Csongrád vármegye székhelye. Ami a látnivalókat illeti a teljesség igénye nélkül említem az Ecseri templomromot, a Szent Anna római katolikus nagytemplomot, a Megyeházát, a Koszta József Múzeumot, az Olimpiai tölgyet, amely Lőrincz Márton 1936-os birkózó olimpiai bajnok aranyéremért kapott fája, amelyet a sportoló a városnak adományozott.

Látogatásom során a Kurca mellett található alig több mint 1 éve átadott, négycsillagos Open Hotelben volt a szállásom. Bevallom, amikor útrakeltem, nem tudtam elképzelni, hogy milyen lesz a hely, hiszen eddig még csak átutazóban jártam Szentesen. Érkezésemkor az első benyomás nagyon pozitív volt. Kedvesen fogadtak, egy igazán tágas, kényelmes szobát kaptam, amelyből kilátás nyílik a Kurca folyóra, át lehetett látni a másik parton található strandra is, ahol úszómedencék (fedett és szabadtéri), wellness részleg, szaunák, termál medencék, élmény és gyerekmedencék várják a fürdőzni vágyókat. Persze nem kellett átmennem, mert a szálloda kültéri medencéje kiváló hőmérsékletű volt, jól esett lehűteni magam a nagy melegben, ráadásul a fröccsömet is a medence széléről kortyolgathattam 🙂

A szoba megfelelt a 4 csillagos követelményeknek, a minibár gazdagon várt hűtött italokkal, a fürdőszoba felszereltsége kifogástalan. A vendégkört tekintve éves szinten érzékelhető a város sportélete, az OB I.-es vizilabda csapatra méltán büszke a város. Ám nem csak sportolóként érdemes idejönni, hanem pihenni is. Rendkívül csendes a környék, A medencét 2 perc alatt elérem a szobából, a reggeli és a vacsora jó időben akár a teraszon is elfogyasztható. Ha engem kérdeznének azt mondanám, hogy pároknak ajánlom az Open Hotelt, ahol kiszakadhatnak a mindennapok mókuskerekéből, elbújhatnak a világ elől és csak egymásra koncentrálhatnak. Itt minden adott a csendes, diszkrét, minőségi pihenéshez.

A vacsora után elsétáltam a városközpontba. Ne gondoljatok nyüzsgő forgatagra, hanem itt is a kisvárosi nyugalom jellemző. Jó volt a látni a fiatalokat, akik kisebb csoportokban beszélgetve töltötték idejüket és meglepő módon nem a telefon felé hajlott a fejük. A sport szeretet a séta során is feltűnt, ugyanis minden vendéglátóipari egységben az esti meccs ment a tévében és a teraszok tele voltak.

Mivel borbarátnak vallom magam, bementem a LaBor-ba, amely egy igazán pazar kínálattal rendelkező borszaküzlet. Ha szereted a bort, ne hagyd ki.

Összegezve elmondható, hogy ha nyugalomra vágytok, látogassatok el ti is Szentesre és lazítsatok az Open Hotel-ben. A szálloda honlapját a következő linken érhetitek el: http://www.openhotel.hu/

Spread the love