//Ad Flexum – a nyugat egyik kapuja

Ad Flexum – a nyugat egyik kapuja

Ha olvastad már valamelyik bejegyzésemet, akkor tudod, hogy nem a passzív, láblógató utazásokat keresem, hanem azokat a lehetőségeket, ahonnan élményekkel gazdagodva térhetek haza. Ma Mosonmagyaróvárra (római kori nevén: Ad Flexum) látogattam, ahol a Malom Cafe-ban indítottam a napot egy reggelivel.

A látogatásom célja az volt, hogy megtudjam, milyen lehetőségeket kínál a város ebben az időszakban. Segítségemre volt Németh Edina, aki szívén viseli a térséget, erről meggyőződhettek, ha ellátogattok a We Love Szigetköz Facebook oldalra. Azt eddig is tudtam, hogy a határmenti települések fő bevételi forrása az egészségturizmusból van, a fogáaszti rendelők egymást érik Sopronban és Mosonmagyaróváron is. Nyilván vannak minőségi különbségek, nekem ma a 5Dent-et sikerült meglátogatnom. Érdekelt, hogy milyen körülmények közé jönnek a páciensek amikor kezelésekre érkeznek. Nos azt elmondhatom, hogy magas minőségű szállodák is fejet hajthatnak az előtt a lobby előtt ami itt fogadott. Több magánrendelésen is megfordultam már és kifejezetten zavart, hogy amikor végeztem és fizetnem kellett, akkor az összeget más is hallotta, hiszen a recepciós pult a várakozókkal egy légtérben van. A 5Dent-nél külön kasszaszoba van, ahol privát lehetőség nyílik a pénzügyek rendezésére.

A fogászati rendelő megtekintése csak egy kiváncsiságom kielégítése céljából történt, valójában a város gyógyfürdője érdekelt a legjobban, hiszen ez a fő attrakció véleményem szerint. A Flexum Thermál Gyógyfürdő és Uszoda 9 medencével várja a vendégeket, akik érkezésemkor jellemzően 50+ korosztályból kerültek ki. Jellemzően német nyelvet hallottam, de megfordul itt cseh, szlovák és természetesen magyar vendég is. A gyógyvizes medence kiválóan alkalmas reumatológiai panaszokra és mivel gyógyászati részleg is van, így különböző kezeléseket is igénybe lehet venni (súlyfürdő, iszappakolás, masszázs, tangentor). Ha eddig nem tudtátok, most elárulom, hogy Európa Top 5 gyógyvízének egyikében lógathatjátok itt a lábatokat, ami kellő referencia ahhoz, hogy a gyógyulni vágyók kedvenc helye legyen Mosonmagyaróvár.

Nyilván nem egy napra érkezik a városba az, aki gyógyulni vagy pihenni szeretne. Ma 2 szállodát néztem meg. A 3 csillagos Aqua Hotel Termált és a 4 csillagos Aquasol Resort-ot. Előbbi egy klasszikus három csillagos szálloda, étteremmel, átjárással a gyógyfürdőbe, tágas, kényelmes szobákkal.

Az Aquasol Resort egy boutique hotel jellegű szálláshely, mondhatom, hogy a kedvenc télikertemmel 🙂 A közösségi terek a virágokkal, a sok természetes fénnyel igazi felüdülés a szemnek. Feltűnő volt a csend, ami a pihenéshez elengedhetetlen.

A mosonmagyaróvári tartózkodás persze nem csak a gyógykezelésekről vagy a passzív pihenésről szól. Nekem az kevés is lenne. A város is rejteget látnivalókat, nem beszélve a környékről. Ilyenek például a Hédervári kastély, Lébényi falumúzeum, Római kőtár, Hármashatár szoborpark, Árpád fa (Hédervár), vagy a román stílusban épült országos hírű lébényi Szent Jakab apostol plébániatemplom.

Összegezve elmondható, hogy Mosonmagyaróvár és környéke felfedezésre vár, néhány nap alatt ízelítőt kaphattok a térség “színeiből”. Töltsetek el 3-4 napot itt és fedezzétek fel!

Spread the love