//A 15 legjobb program Miskolctapolcán

A 15 legjobb program Miskolctapolcán

Miskolc turisztikai szempontból természetesen a miskolctapolcai Barlangfürdőről híres, ami külföldről is sok látogatót vonz. Azonban nemcsak a fürdő miatt kell ideutazni, hiszen a Bükknek is köszönhetően sok látnivaló, program van a borsodi megyeszékhelyen és környékén!

Miskolctapolcai látnivalók, programok

Barlangfürdő

Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt.

A vendégek több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürödhetnek, élvezhetik a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását. Hallhatják a csillagterem sejtelmes visszhangját és közben megcsodálhatják az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit.

A 30°C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké – nem éri el az 1000 milligramm/litert sem – így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni.

A következő beltéri medencék találhatók a Barlangfürdőben:

  • 2 termál medence (33-35 fokos)
  • Hidas-terem (33-35 fokos)
  • Római terem (32 fokos)
  • Csillagterem (32 fokos)
  • Öreg barlangi medence (29-30 fokos)
  • Fürdőcsarnok (29-30 fok)

A parkosított strandrészen 6 élményelemekben gazdag medence áll rendelkezésre. Fontos tudni, hogy az akadálymentesített parknak köszönhetően a mozgáskorlátozottak is zavartalanul tudnak közlekedni!

A következő kültéri medencék vehetők igénybe:

  • 3 gyerekmedence
  • Tavifürdő élménymedence
  • Kagylómedence
  • Úszómedence

Miskolctapolcai látnivalók- Manapság már a szauna is része egy termálfürdőnek, természetesen itt is megtalálható. A Szaunaparkban két lávaköves finn szauna, egy gőzkabin, 3 infraszauna és egy merülőmedence várja a pihenni vágyókat.

Az Aquaterápia rész a népi és a modernkori gyógyászat technológiájával fogadja a vendégeket. Frissítő masszázsok, nyirokmasszázsok, méregtelenítések, fájdalomcsillapító kezelések mind megtalálhatóak a kínálatban.

Csónakázó-tó

A Barlangfürdő mellett található a parkban ez a 11.000 m2 területű tó. Körülötte egy sétány halad, érdemes bármely évszakban legalább egy sétát tennünk.

Lehetőség van csónakot és vízibiciklit is bérelni, hangulatos perceket eltölteni a vízen.

Miskolctapolcai Kalandtúrapark

A Csónakázó-tó melletti park 3-9 m-es magasságba telepített, 33 kiépített akadálypályájával rendelkezik. A pályák környezetbarát, párnafás technológiával kerültek felrögzítésre, amely nem sérti a fák szerkezetét.

Három pályatípus található: könnyű, nehéz és extrém. A pályák különböző hidakból (vietnami, rönkhíd, lengőhíd, amazonasi híd, stb.) épülnek fel, amelyek nehézségi szintje a pályák színének megfelelően változik.

Fontos, hogy a résztvevőket képzett alpinisták és túravezetők kísérik, így téve biztonságossá a kalandokat. A biztonságos használatához speciális, kalandparkba tervezett beülőket, hevedereket és csigákat alkalmaznak.

Minden korosztály számára izgalmas kalandokat kínál a park, kár lenne kihagyni!

Miskolci Bobpálya

Szintén a tó mellett van, amely gyerekek számára egy könnyed kikapcsolódást jelent.

Bár nem egy hosszú pályára kell gondolni, de néhány lecsúszás biztos tetszeni fog mindenkinek.

Miskolc és környéke – Miskolctapolcai látnivalók

Diósgyőri vár

Miskolc egyik látványossága ez a középkori vár, amelyet néhány éve újjáépítették. Így szinte eredeti pompájában tündöklik egy dombtetőn.

Érdemes tárlatvezetésen részt venni. A korhű ruhákba öltözött idegenvezetők izgalmas, szórakoztató módon beszélnek a vár történetéről, a középkori mindennapokról.

Az egyik palotaszárnyban találjuk Közép-Európa legnagyobb lovagtermét, a várkápolnát és a királynék lakótermét is.

Gyerekek számára érdekes lehet a pénzérme-készítés, a középkori fegyverek kézbevétele és az íjászat kipróbálása.

Közvetlenül a bár mellett áll a Déryné-ház, amely a 19. századbeli híres színésznő, Déryné Széppataki Róza otthona volt.

A vár szomszédságában található a Lovagi Tornák Tere, ahol lovas rendezvényeket, lovagi tornákat, sporteseményeket tartanak, emellett szabadtéri színházi előadások, koncertek megrendezésére is alkalmas.

Leghíresebb rendezvénye a május végi Diósgyőri Várjátékok, amelynek programjában vásárok, bemutatók, zenés-táncos előadások szerepelnek.

Avasi kilátó

Az Avasi részen áll a 72 méter magas TV-torony, amely egyben kilátóként is funkcionál. A kilátóból szélesebb, mint 180°-os kilátás nyílik Miskolcra!

A torony szabadon látogatható, igaz, sok lépcsőt kell megtennünk a szép kilátásért. Fent találunk egy éttermet is.

Lillafüredi Palotaszálló

Miskolc belvárosától 13 km-re nyugatra fekszik, Magyarország egyik legjobb adottságokkal rendelkező hegyvidéki üdülőhelye.

Egyik legismertebb látnivalója a Palotaszálló. A gyönyörű neoreneszánsz stílusú épület ma a Hunguest szállodalánc tagja.

Egyik étterme a közelmúltban reneszánsz étteremmé átalakított Mátyás étterem, ólomüveg ablakai a történelmi Magyarország várait ábrázolják.

Lillafüredi vízesés

A Palotaszálló építésekor elterelték a Szinva-patakot, amiből kialakították a vízesést. A 20 méter magasból lezúduló függőleges esésű vízesés három szakaszból áll.

A sétányról, ami nagyjából a vízesés felénél éri el a vízesést, a korlát mellett egy ösvényen biztonságosan le lehet jutni a vízesés alá. Minden évszakban működik, így bármikor megcsodálhatjuk a zuhogó víz látványát!

Függőkert

A Palotaszálló alatti részen alakították ki a teraszos függőkertet, ahol egy tematikus sétány is fut. Innen is fantasztikus látványt nyújt a vízesés.

Innen nyílik az Anna-mésztufabarlang és több kisebb kőfülke, valamint itt áll József Attila szobra és István főherceg látogatásának emlékoszlopa.

Szent István-barlang

A környék legnagyobb cseppkőbarlangja, amely több részből áll. Járatainak hossza összesen 1043 méter.

Egész évben nyitva van, túravezetővel lehetséges a bejárása.

Hámori-tó

Lillafüred „tava”, amely a környező hegyek völgyeiben fekszik és mintegy 1,5 km hosszú. A tavon nyáron csónakázásra és vízibiciklizésre van lehetőség.

A vízről külöleges látványt nyújt a Palotaszálló, a tó vizének zöld tükröződése egy mesevilággá változtatja a látványt.

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Kohászati Múzeuma

A Hámori-tótól pár 100 méterre található a helyi vasfeldolgozás múltját dolgozza fel.

A gyűjtemény a magyarországi vasművességen kívül bemutatja különböző korok és népek fémművességét.  A múzeum a kohászati iparág négy fő foglalkozási ágát mutatja be.

Miskolctapolcai látnivalók- Az állandó kiállítás tárlatát makettek, diorámák, működő modellek teszik változatossá, amelyek a gyermekek számára is érthetővé, élvezetessé teszik a múzeum látogatását.

Lillafüredi Sport- és Kalandpark

A kalandparkban a miskolctapolcaihoz hasonlóan rengeteg program áll rendelkezésre.

A kisebbek és nagyobbak is megmutathatják, milyen ügyesek az akadályokon. A felnőtteknek pedig a magaslati pályák biztosítanak kellő izgalmat és kihívást.

A kicsik számára tematikus játszóteret alakítottak ki, ahol garantáltan jól fogják magukat érezni.

Libegő

A Kalandparktól 500 méter kényelmes sétára található a Lillafüredi Libegő, mely a Bükk hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból, és a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába.

Kb. 1 km hosszú, közben 263 méter szintkülönbséget gyűr le 12 perc alatt. A kétszemélyes ülésű libegő egész évben üzemel!

Lillafüredi kisvasút

Diósgyőr városrészből, a villamos végállomásától indul és Garadna megállóhelyig közlekedik 14 km hosszan. Hazánk 2. legforgalmasabb kisvasútja és az egyik legszebb vonalvezetésű.

Gyönyörű erdőkön halad, köztes megállója az Újmassai őskohó. Európa egyik legfontosabb ipari műemléke.

Az őskohó mellett áll a Massa Múzeum épülete, amelyben a vasmű történetének legfontosabb eseményeit, dokumentumait, valamint az ott használt és készített korabeli szerszámokat és termékeket lehet megtekinteni.

Miskolctapolcai szállásajánlatokért kattints IDE

Spread the love