//Van élet az olasz parton Rimini után is
Rimini utazás

Van élet az olasz parton Rimini után is

Sokan járnak Olaszországba nyaralni, vagy éppen hosszú hétvégére. Számtalan olyan város van, amit az életben egyszer látni kell. Ilyen Róma, Firenze, Milánó, de nekem mégsem ez a három lett a legkedvesebb. Ha engem kérdeznének, biztos, hogy a Top 3-ban az Amalfi partvidéket, Viareggio-t és Castello di Chianti-t ajánlanám. Ezekről majd másik bejegyzésben mesélni is fogok, de most egy olyan helyet mutatnék meg nektek, amelyről talán kevesebben hallottatok. 

Marotta

Marché régióban található település. A régiót északnyugaton San Marino, valamint Emilia Romagna és Toszkána régió, délnyugaton Umbria , délkeleten Abruzzo és Lazio, keleten az Adriai tenger határolja. Ez már sokat elmond arról, milyen jó környezetben van. A tengerpart egy része kavicsos, másik része homokos. Alig 1 óra útra van Rimintől és mégis más. Egyáltalán nem túlzsúfolt, nem kell egymást kerülgetni a sétányon. Ez a hangulatos halászfalu 1033 km-re található Budapesttől. Ha valaki olyan mint én, azaz nem bírja napokig süttetni magát a napon, akkor ajánlom az alig 10 percre található Senigallia-t. A kisváros bővelkedik látnivalóban, nagyon hangulatos utcákkal, finomabbnál finomabb fagylaltokkal csábítja el az idelátogatókat. 

Másik kirándulási úti cél lehet Marottáról San Marino. Egyrészt azért, mert izgalmas dolog, hogy átlépünk egy másik országba, másrészt pedig egyedülálló látványt nyújt a hegyen elhelyezkedő város Citta di San Marino. Mi autóval mentünk fel, de megoldható busszal is és felvonóval is a feljutás. Ha a régióban jártok nem érdemes kihagyni. Egyedülálló látvány Európában. Több alkalommal is jártam már itt, minden alkalommal levett a lábamról. Egyik alkalommal éppen borkóstolót tartott egy helyi borászat, akik az év borásza díjat zsebelték be, hát mit mondjak, máig emlékszem a finom bor ízére. Aki szereti a Karácsonyt, annak ajánlom az egész évben nyitva tartó üzletet, ahol kizárólag karácsonyi díszítő elemeket lehet vásárolni.

Kattints a szerkesztés gombra, hogy változtathass a szövegen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

olasz utazás

Ezek a képek pedig az említett Senigallia-ban készültek. Ha jártatok már Olaszországban akkor azért, ha nem akkor pedig éppen ezért ajánlom nektek felkeresni Marottát. Érdemes rááldozni azt a kis plusz utazási időt, mert életre szóló élményeket vihettek haza, na és persze hűtőmágnest, mert azt például én mindenhol veszek 🙂 

olasz utazás
Spread the love