//Miniállam, nagy élmény: Luxemburg
luxemburg utazás

Miniállam, nagy élmény: Luxemburg

Amikor kitaláltam, hogy ellátogatok Luxemburgba, nem tudtam mire számíthatok majd. Nem volt róla túl sok információm. Anno láttam egy kisfilmet, melyben bemutatták a fővárost. Akkor döntöttem el, hogy azt a bizonyos hidat egyszer szeretném megnézni a városközepén. Nos, így is lett. 

Autóval Luxemburg nagyjából 11 óra utazást igényel, de higgyétek el megéri.  Na de nézzük az előkészületeket. A szobafoglalásnál ajánlom, hogy nézzetek szét az airbnb-n (kb 12.000 Ft egy lakás éjszakánként), ha pedig szállodát választanál, akkor Ibis érhető el emberi áron (18.000 Ft éjszakánként), avagy Doubletree by Hilton, amely éjszakánként közel 40.000 Ft/szoba. A foglalásnál bátran választhatjátok a belvárostól távolabbi helyeket is, például a repülőtér közelében, hiszen minden elérhető 10-15 perc alatt. Ami az étkezést illeti, az éttermek árai nagyjából a hazai átlag másfélszeresére tehetőek. Nem szabad kihagyni a fő teret (Place d’Armes), ahol gyorsétterem és kiváló minőségű étterem is elérhető. A tömegközlekedés a buszban kimerül. Érdemes városnéző buszra pattanni, amely 14 euro személyenként. 

A tervezett hídlátogatásom mellett a 63 méter magasra szállító lift volt kiemelkedő élmény, leginkább azért, mert viszonylag félek a magas helyektől, pláne ha ki kell állnom az adott hely szélére. A képen látható is, hogy van némi félelem az arcomon.

luxemburg utazás
luxemburg utazás

Látható a képen, hogy az autók számára fenntartott út alatt közvetlenül van egy kerékpár út. Ez nagyon tetszett nekem, remek ötletnek tartom. Nem balesetveszélyes a kerékpárosoknak, nem kellett elvenni helyet az autósoktól a kijelölt út miatt, és nem akármilyen panoráma várja a kerekezőket. 

luxemburg utazás

A belvárosban a luxusmárkák üzleteinek kirakatai, ötcsillagos szállodák fogadnak. Megfogott a városban sugárzó nyugalom, tisztaság, lazaság, segítőkészség. Apropó segítőkészség, a beszélt nyelv a hétköznapokban a luxemburgi, de az ügyintézések során franciát és németet használnak. Ha pedig angolul szóltam valakihez, könnyedén válaszolt. 

Összegezve elmondható, hogy a Luxemburgi Nagyhercegség kihagyhatatlan úti cél.

luxemburg utazás
luxemburg utazás

Ha szeretnél további beszámolókat olvasni, vagy videóimat megnézni, akkor kövesd blogomat. 

Spread the love