//Ljubljana
Ljubliana utazás

Ljubljana

Jártam már Szlovénia fővárosában, de mondhatni átutazóban, hiszen megnéztem a Depeche Mode koncertet és tovább is indultam a következő koncerthelyszínre Imolába. Ezúttal azonban koncert nem volt, de városlátogatás igen. Előzetesen informálódtam, hogy mit érdemes megnéznem. A tripla hidat (Tromostovje), a piacot, a belvárost érintettem.

Ne számítsatok nagyvárosi életre, vagy nyüzsgő belvárosra. Az egészet nagyjából 1-2 óra alatt be lehet járni, de ha erre utaztok, érdemes megállni. A pékségekből száll a frissen sült pékáru illata, amely engem is becsalogatott. A tripla hídnál találtok egy kör alakú helyet, amely a pusztító nyári hőségben mindenki nagy kedvence, ugyanis olyan, mintha folyton esne az eső ránk. 🙂

Ljubliana utazás

Szintén előre tájékozódtam, hogy van egy étterem-kávézó, amelynek teraszáról látható az egész város, ez a “felhőkarcoló” a Neboticnik. Ez tényleg így van. Hogy ez előny vagy hátrány, azt mindenki döntse el majd ha arra jár.

Ljubliana utazás
Ljubliana utazás
Ljubliana utazás

Számomra fontos, hogy ahol járok megismerjem a helyiek ételeit, azokat a fogásokat, melyek kifejezetten az adott helyre jellemzők. Nos a burito nem az, mégis azzal van tele szinte minden Fast Food névre keresztelt árus. Sajnos ezt nem csak Ljubljanában tapasztaltam, hanem Szlovénia más helyein is (pl, Koper).

Spread the love