//Ha unod már Velencét
Velence unalmas

Ha unod már Velencét

Sokan szeretnének eljutni a varázslatos Velencébe, amely méltán nevezhető talán Olaszország legérdekesebb vagy legromantikusabb városának. Ide mindenki elszeretne utazni, s ha egyszer járt itt, akkor szeretne visszatérni. Több alkalommal is jártam már Velencében, gyönyörű város, persze turistaként más, mint ha ott kellene élnem. Nem tudnék hozzászokni a vízi közlekedéshez. Szóval ha már jártál Velencében és azt gondolod másodszor vagy harmadszor nem tud magával ragadni, akkor figyelmedbe ajánlom a körülötte található szigeteket. Sokan elmennek Velencébe például a karneválra, vagy nyáron Jesolo, Bibione strandjairól ugranak át, de éppen így marad el az a különleges világ, amelyet hajóra szállva érhettek el. 

Az első úti cél amelyet nem szabad kihagyni: Burano

Velence unalmas
Velence unalmas
Velence unalmas
Velence unalmas

Mesebeli színes házak, ferde templomtorony, igazi olasz ízek várnak rád. Ráadásul mivel hajóval érkezel, egy közel 50 perces hajóút is élményeket tartogat. Velencéből átszállással érkeztem. Már a kikötőben láttam, hogy mennyivel jobban fogom magam érezni, mint a túlzsúfolt Velencében. A halászfalu házainak színe sokféle, állítólag engedélyt kell kérni, ha valaki át akarja festeni. Annak idején a halászok így könnyen megtalálták a haza vezető utat 🙂

A másik úti cél Murano, az üveg fővárosa. Itt minden az üvegről szól. Csodálatos üvegtárgyakat készítenek a helyi manufaktúrákban. Ezt a tudást annyira szigorúan védték anno, hogy aki ezt a mesterséget űzte, nem hagyhatta el a szigetet, nehogy kitudódjon az üvegfújás módja. Ha idelátogattok, nézzétek meg az üvegmúzeumot (belépő: 10 euro). 

Velence unalmas
Velence unalmas
Velence unalmas

Összességében elmondható, hogy a közelmúltban tapasztalt KRK szigeti kirándulásomhoz képest, ez egy kifejezetten kedvező ár-érték arányú utazás volt. Horvátország árai már felülmúlják az olasz vendéglátóhelyek, szálláshelyek árait. Ha kedvező áron szeretnél szállást foglalni, válaszd Mestre-t, amely vonattal és busszal 1,3 illetve 1,5 euro ellenében bevisz Velence vasútállomásra, kb 10 perc alatt. Kitűnő pizzériák, kávézók és szállodák várnak itt. Nem beszélve arról, hogy ha esetleg kedveled a söröket, akkor itt egy “zarándokhely” vár rád. Míg az olaszok a borkészítésről híresek inkább, addig ez a kis pub igazi olasz sörkülönlegességeket kínál. Itt nem Moretti vagy Nostra Azzurro fogad, hanem olasz sörmesterek aktuális remekművei. A pultban szívesen láttak és megkóstolhattam a kínálatot. Egészen biztos vagyok benne, hogy visszatérek még ide és tényleg szívből ajánlom mindenkinek. A hely neve: Birrotecha Duri ai Banchi. 

Velence unalmas
Velence unalmas
Velence unalmas
Spread the love