//Mielőtt Hajdúnánásra indulsz, feltétlenül olvasd el!
Hajdúnánás utazás

Mielőtt Hajdúnánásra indulsz, feltétlenül olvasd el!

Az év vége felé sokan indulnak útnak az ország számos településére, hogy barátaikkal, családjukkal töltsék a szilvesztert, a lehető legjobb hangulatban. Utánajártam miért érdemes Hajdúnánásra utazni, ráadásul nem csak az Újévet köszönteni, hanem máskor is.

Hajdúnánás utazás

Talán sokan tudjátok, a települést gyógyhellyé minősítették, amit nem is csodálok, hiszen kiváló minőségű gyógyvízével már többször is felhívta magára a figyelmet ez a kisváros. Akiket kérdeztem, kivétel nélkül azt mondták, hogy összehasonlíthatatlan nyugalom fogadja az itt lazítani vagy gyógyulni vágyókat. Én is többször megfordultam már Nánáson és tényleg más ez a fürdő, mint a térség további gyógyfürdői. Itt marad valami a közvetlenségből, az odafigyelésből. Persze ez máshol is fellelhető, de nem tömegeket szolgálnak ki, így több idő és figyelem marad a vendégekre. Ahogy mondani szokták: vendégként érkezel, de barátként távozol.

Hajdúnánás utazás

Ha nem a gyógyvíz hozna el ide, akkor mélyülj el a város kultúrájában, történelmében. Elég csak Bocskait említenem, vagy a szalmafonást. A hajdúnánási szalmafeldolgozás legjelentősebb időszaka a XIX. század közepétől a XX. század közepéig tartott és máig hatással van a város életére. A szalmaipar fénykorában évente 450 000 db szalmakalapnál is több készült a városban, amelyet a Monarchia területére, és azon kívül Romániába, Szerbiába, Törökországba, Oroszországba és Lengyelországba is szállítottak. (Forrás: https://www.hbmo.hu/ertektar/Ertekoldal.aspx?ertekazon=33)

Hajdúnánás utazás

A település saját fizetőeszköze a forint mellett a Bocskai korona, amelyet bárki beszerezhet magának Hajdúnánáson.

Hajdúnánás utazás

A város büszkélkedhet az őshonos magyar állatfajtákat tartó Kendereskert látogatóközponttal is, amely kirándulócsoportok kedvelt helye és minden idelátogatónak szívből ajánlom. Ha pedig nem volt elég az állatokból, a Struccfarmon vagy a Martinek Lovasudvarban tovább hódolhatunk állatbarát mivoltunknak.

Az idelátogatóknak több lehetősége is van, ha szállást foglalnának. Az egyszerű vendégháztól az 5 csillagos kiszolgálást nyújtó ám 3 csillagos wellness hotelig, amely nem csak a turizmus számára lehet érdekes, hiszen 3 különböző méretű termével a konferenciaszervezők kedvelt helye is egyben.

Mit is mondhatnék még? Engem meggyőzött ez a kisváros, egyrészt arról, hogy a keleti országrészben is rengeteg felfedezésre váró település van még és ha el tudunk rugaszkodni a szokásainktól, akkor ilyen ékszeresdobozok várnak ránk, mint Hajdúnánás.

Spread the love