//A napos part – Malaga

A napos part – Malaga

Első alkalommal utaztam Spanyolországba (2019.01.19). Számos országban megfordultam már, de ez eddig kimaradt. Utólag már azt kell mondanom, hiba volt eddig várni. Spanyolország napos partja (Costa del Sol) csodálatos.

Andalúzia második legnagyobb városa, a Costa del Sol közkedvelt úti célja, igazi turistaparadicsom.

Az utazás előtt a legnagyobb fejtörést az autóbérlés okozta, mivel nincs dombornyomott hitelkártyám. Ez pedig elengedhetetlen szinte minden kölcsönzőnél. Szerencsére sikerült találni egyet, ahol a legmagasabb biztosítást választva, megkaptam az autót normál debit kártya használatával (naponta 10.000 Ft). Amikor megérkeztem a repülőtérre, a malagacar.com kollégája a repülőtéren várt rám, azaz kicsit én vártam rá, majd elnavigált az autó átvételi pontra. Egy Suzuki Vitartát kaptam, ami a használat során meglehetősen lomhának bizonyolt (bocs a Suzuki rajongóknak).

Bepattantam a kocsiba és elindultam Benalmadena-ba, amely negyedórára van a repülőtértől. Közkedvelt nyaralóhely és kiváló szállodákat találhattok itt. Nem mellékes, hogy téli időszakban nagyon jó áron. Apropó tél, itt a hideg évszakban a nappali hőmérséklet 14-20 fok között van, így annyira nem nevezhető télnek (hiszen éppen Magyarországon szakadt a hó).

Szóval elfoglaltam a szállásomat, amely a Pierre Vacances volt. A szoba tágas, kényelmes volt. Konyhával, hálószobával, nappalival, és óriási erkéllyel.
Ha szállást keresel Malaga-ban kattints IDE

Másnap reggel indultam meglátogatni Picasso szülővárosát, az 560.000-es lakosságú Malagát. Megvettem a Costa del Sol úti könyvet, ám senkinek sem ajánlom. Ha csak arra szánnál időt ami abban benne van, avagy azt az ajánlott napot töltenéd el, akkor bizony lemaradnál a lényegről.

Első utam a Gibralfaro-hoz vezetett. Kényelmesen leparkoltam és máris bent találtam magam a várban (persze előtte kifizettem a 7 EUR belépőt). Több blog is azt írja, hogy nem érdemes bemenni, mert a kilátás már a felvezető útról is csodálatos. Én ezt vitatom. A kilátást nem, de azt igen, hogy ne kellene bemenni. Először is mert körbejárva szebbnél szebb kilátásban lesz részünk, másrészt mert az egyik leghangulatosabb büfét találjátok bent ha bementek, valamint innen tudjátok megnézni a malagai arénát, ahol a bikavidalokat tartják (La Malagueta). Ha jókor érkeztek, láthatjátok ahogy gyakorolnak az előadásra. A vár egyébként 929-ben épült. Reggel 9-től van nyitva, nyáron este 8-ig, télen délután 6-ig.

A várból a belváros felé vettem az irányt. Szerttem volna megnézni Picasso lakhelyét, ahol 10 éves koráig élt, valamint a La Pimpi éttermet, amely Antonio Banderashoz köthető, továbbá a La Manquita-t, amely az óvárosban található katedrális. A Plaza de la Merced-en kezdtem, amely tér sarkán találjuk Picasso házát, pontosan a 15-ös szám alatt, ahol ma Picasso Alapítvány működik. Megnéztem a szobákat és lent az aktuális kiállítást.

A téren beugottam egy Tapas bárba, ahol random módon lehetett rendelni. Kértem 3 tálat, amelyről akkor derült ki, hogy mi lesz, amikor elém teszik. Nos volt benne hideg halsaláta, meleg krokettgolyó serrano sonkával töltve, és fahéjas mazsolás csirke.

Ezután barangoltam a városban. A sportkedvelők számára fontos pontot is érintve, hiszen a Malaga foci klub hivatalos márkaboltja mellett is elsétáltam. Az Alcazaba alatt ingyenesen megtekinthető a római amfiteátrum maradványa, amely Krisztus előtt első század óta áll itt.

Ha Malagában jársz, ne hagyd ki az El Pimpit. Vagy azért mert éhes vagy és eszel valamit, vagy azért mert iszol egy kávét vagy csak azért hogy keresztül sétálj a helyen ahol számos híres ember megfordult már. Az Antonio Banderas nevéhez köthető El Pimpi megfizethető áron kínál helyi ételeket.

Ha kíváncsi vagy a napos parton tett utazásom további napjaira, akkor kövess te is és olvasd blogomat. Következő bejegyzéseim Benalmadena-ról, Marbella-ról, Fuengirola-ról, Mijas-ról, Torremolinos-ról és egy igazi különlegességről, Gibraltárról szólnak majd.

Ha szállást keresel Malaga-ban kattints IDE

Spread the love