//Ilyen Rondát még nem láttál

Ilyen Rondát még nem láttál

Spanyolország déli részén, Malaga tartományban találhatjátok Ronda települést. Nyilván minden blogban elsütik azt a “poént”, hogy Ronda valójában a világ egyik legkülönlegesebb, legszebb városa. Tehát egyáltalán nem igaz, hogy ronda. Ahogy azt a malagai bejegyzésemben is olvashattad (ha még nem, akkor kattints ide), a Costa del Sol-ra látogattam el 2019 januárban, és meglátogattam Malagát, Marbella-t, Setenil de las Bodegas-t, Mijas-t, Benalmadena-t, Torremolinost és Gibraltárt. Ez a bejegyzés a sorozat második része.

Na de nézzük a várost, Rondát. A januári tél a tengerparton 15-20 fokot jelent, ám mivel ettől északra utaztam, itt számítottam rá, hogy hűvösebb lesz. Így is lett, a kellemes reggeli 16 fokból érkezésemkor 3 fok fogadott és csepegett az eső. A város gazdag történelemmel büszkélkedik, megtalálhatók itt a görögök, föníciaiak, punok, rómaiak, vizigótok, arabok és berberek nyomai, legfontosabb látnivalói az Új híd, a Mór Király Háza, a Bikavidal Aréna.

Ronda szimbóluma az Új híd, amely kettévágja a várost. Lélegzetelállító látvány, melyet talán a képek és a videó visszaadnak itt a bejegyzésben.
Az új hidat 1735-ben adták, ám alig 6 év múlva leomlott, 50 halottat hagyva maga után. Újjápítéséhez 1758-ben kezdtek kozzá, és közel 30 év alatt, 1787 szeptemberére készült el a mára a város jelképének számító híd.

A városhoz kötődik a kultúra, a művészet is. Ernest Hemingway, Akiért a harang szól írásának tizedik fejezete is itt született.

Ha Spanyolország déli részén jártok, ne hagyjátok ki ezt az egyedülálló látvánnyal bíró várost.

Malagai bejegyzésem IDE kattintva érhető el.

Ha szállást foglalnátok Ronda-ban, kattintsatok IDE.

Spread the love