//A legdivatosabb spanyol város – Marbella

A legdivatosabb spanyol város – Marbella

A Costa del Sol egyik legfelkapottabb városa, ahol ahogy az útikönyvek írják a gazdagok és szépek élnek. A 60-as és 70-es években szaudi milliárdosok, világhírű színészek tengették itt napjaikat, ám mára már a közönség vegyesebbé vált. Elegáns yacht kikötő, golfpályák, luxus márkák üzletei fogadják a turistákat. Én autóval érkeztem, de tömegközlekedéssel is megközelíthető. A napos parton tett kirándulásom harmadik napján látogattam el ide. Nyilván a nyári időszakban nyüzsög a város (amit én nem igazán szeretek), ám januárban kényelmesen sétálgathattam, anélkül, hogy kerülgettem volna az embereket, a tavaszi napsütés pedig lágyan simogatta a vállamat.

Marbella mindössze 45 percre található a malagai repülőtértől, így ha ide utaztok, semmiképpen se hagyjátok ki. Óvárosa Casco Antiguo. Keskeny, macskaköves sétálóutcái, narancsfákkal teli terei, franciaerkélyes házai igazi andalúz városképet mutatnak. Sokan nem kedvelik a bikaviadalokat, de akik igen, azoknak minden héten akad alkalmuk a szórakozásra, hiszen a Plaza del Toros-ban (10.000 férőhelyes) szinte minden hétvégén szerveznek eseményt. Ha luxusra vágysz, akkor irány Puerto Banus, Marbella yacht kikötője. Drága autók, hajók, üzletek, bárok, éttermek találhatók a parton, amelyek gyakran világsztárokkal és persze turistákkal telnek meg.

Az óváros igazi andalúz bájjal hívogat, hiszen januárban napfürdőzhetsz a Narancs téren, ahol a teraszon kávézva igazi felüdülés eltölteni az időt.

A Costa del Sol-on tett kirándulás további bejegyzéseit az alábbiak szerint érheted el:

Setenil de Las Bodegas – A sziklákba vájt város: ITT

Ronda – Ilyen Rondát még nem láttál: ITT

Malaga – A napos part: ITT

Benalmadena: ITT

Spread the love