//Benalmadena – Andalúzia kedvenc nyaralóhelye

Benalmadena – Andalúzia kedvenc nyaralóhelye

Miután a gép leszállt Malagában, a bérautóval Benalmadena-ba vettem az irányt, amely alig negyed órára található a repülőtértől és a partvidék talán legkedveltebb nyaralási desztinációja. A város a szőlőtermesztéséről híres, így a borkedvelők számára igazán kedvező választás. Kényelmes, tágas szállást sikerült foglalnom, nappalival, hálószobával, konyhával, fürdőszobával. A 12 szintes szálloda recepcióján igazán kedvesen fogadtak és elláttak a szükséges információkkal.

Az érkezés után kisétáltam a városba, bementem az első élelmiszerboltba és azonnal serrano sonkát vásároltam, melyet a szobában az utolsó falatig befaltam.

Másnap reggel igyekeztem időben elindulni, így korai ébredést terveztem, ám azzal nem számoltam, hogy lényegesen később világosodik, mint otthon. Fél 9 lehetett, mire előbújt a nap. A város 3 részét érdemes megnézni. A kikötőben kezdtem. Mivel január volt, így nem kellett a tömeget kerülgetnem, láthatóan sok étterem és bár várja az idelátogatókat, a kikötőben érdemes egy sétát tenni miközben kel fel a nap. Az alábbi képek is ekkor készültek.

A másik felkeresendő hely az óváros, ahol tapas bárok, narancsfák, szűk utcák, fehérre meszelt házak fogadnak. Érdemes lesétálni a Colomares kastélyhoz, amely az új világ felfedezésének állít emlékművet (Amerika 1492), valamint ellátogatni a nyugati világ legnagyobb sztupájához (buddhista templom).

A már említett kikötőbe az este folyamán visszatértem, hogy kóstoljak valami helyi ételt. Nos ez nem jött össze, de azért készítettem néhány képet a vacsoráról. A kávéscsészében ha jól tudom lencsekrémleves volt, majd a séf ajánlata következett, amely tenger gyümölcsei paradicsomos tésztával, ezt pedig csokivulkán követte fagyival. Előtte, utána kisebb falatkákkal és alkoholmentes italokkal kedveskedtek, így azt tudom mondani, hogy vendéglátásból jelesre “vizsgáztak”.

A harmadik dolog, amit ajánlottam volna, az a felvonó, amely felvisz a város legmagasabb pontjára, úgy hívják Teleférico. Nagy bánatomra az éves karbantartás miatt nem lehetett igénybe venni, így ez kimaradt, ám a látvány nem, hiszen úton Mijas felé kiváló panoráma tárult elém. Erről képeket a Mijast bemutató bejegyzésemben láthattok.

Az andalúziai kirándulásom további bejegyzései itt érhetők el:

Malaga: ITT

Ronda: ITT

Setenil de Las Bodegas: ITT

Marbella: ITT

Kövess te is és olvasd utazási élményeimet, hátha te is kedvet kapsz valamelyik úti célhoz.

Spread the love