//Szamárháton Spanyolországban – Mijas

Szamárháton Spanyolországban – Mijas

A Costa del Sol-on töltött januári kirándulásomból majdnem kimaradt Mijas, szerencsére azonban nem, mivel Dina Andris (Travelhunter) Messengeren jelezte, hogy ki ne hagyjam, ha már éppen arra járok. A fehérre meszelt kisváros Malaga tartományban található. Mijas egyik jellegzetessége a burro-taxi, azaz szamártaxi. Az állatok felöltöztetve, rendszámos ki kocsival várakoznak az árnyékban, hogy a turisták igénybevegyék őket. A privát véleményem az, hogy egytől egyig nagyon szomorú képet vágtak és semmi kedük nem volt az egészhez. El is gondolkodtam azon, hogy egyáltalán lefényképezzem őket, de így tudom csak bemutatni nektek. Végülis a bikavidalat sem tudom értékelni, mégis tudomásul veszem, hogy van.

Az első ránézésre nyilvánvaló, hogy a város a turizmusból él. Szűk utcák, hangulatos tér, üzletek, éttermek, tapas bárok várnak ránk. Az egyik cukrászdában megkóstoltam a Sangria fagyit. A kiszolgáló srác megjegyezte, hogy “fűszerpaprika” akcentusom van, honnan jöttem? Mondatm, hogy Magyarországról, erre ő mondta, hogy Losoncról, mivel megunta a kelet-európai életet és vonzóbbnak találta a napos partot. Miközben nyaltam a fagyit, a videóban hallható helyi úriember a Guantanamera-t énekelte lelkesen. Ahogy láthatjátok, szívesen vette, hogy rögzítem a telefonommal.

A főtéren, a parkolóház mellett található a város jellegzetessége miatt egy szamár szobor. Mondhatni vérremenő harcban juottam fel a hátára, mivel a kínai turistacsoport valószínűleg azt hitte hamarosan elmegy onnan 🙂 A tér széléről csodálatos panoráma nyílik a tengerre és Benalmadenaig is ellátni. Kicsit tovább sétálva egy kis kápolna található, szintén lehengerlő panorámával a szomszédságában.

Az nem kérdés, hogy Mijast látni kell, nagy hiba lett volna, ha kihagyom. Sőt, azt mondom ha erre jártok ez feltétlenül legyen benne az útitervetekben.

A Costa del Sol további bejegyzéseit itt találod:

Malaga: ITT

Ronda: ITT

Setenil de Las Bodegas: ITT

Marbella: ITT

Kövess te is és olvasd utazási élményeimet, hátha te is kedvet kapsz valamelyik úti célhoz.

Spread the love