//Végre churros! – Fuengirola

Végre churros! – Fuengirola

Mivel Fuengirola a Costa del Sol-on található Spanyolországban, adná magát, hogy a tengerpartját mutassam be nektek, ám nem így lesz, ugyanis bár nagyon szép vidék, nagyjából ugyanolyan a partszakasz mint bármely másik tengerpart ezen a vidéken, ám ezekről már írtam előző bejegyzésekben. A város Mijas és Benalmadena településekkel határos. Mielőtt Spanyolországba indultam elhatároztam, hogy kóstolni fogok egy helyi kávézóban churrost. Aki nem tudja mi az annak röviden leírom: spanyol édesség, amelyet cukorba mártanak, olajban sütnek ki. Különböző töltelékes verziók is vannak, az alábbi képen fehércsokis, nutellás és ananászos látható.

Nem volt egyszerű hozzájutni, ugyanis talán mindenki azt gondolná, hogy ez itt minden sarkon fellelhető, ám nekem 3 nap kellett ahhoz, hogy az elsőbe bele botoljak. Tudom, akik már jártak erre, most azt mondják béna vagyok, de tényleg nem került eddig az utamba egy sem. Természetesen ahogy az lenni szokott miután megettem, a sétám közben nem túlzok, ha még 5 helyen láttam.

Azért érkeztem Fuengirola-ba, mert szerettem volna megnézni a piacot. Rengeteg friss gyümölcs, zöldség és kacat fogadott. Gyorsan át is sétáltam rajta, persze megcsodáltam szép gyümölcskínálatot. Ami a piacnál sokkal érdekesebb volt, az a parkolóhelyem melletti tér, ahol papagájok élnek. A ricsajra lettem figyelmes, majd felnéztem és éppen az egyik fáról a másikra röppent át a papgáj. Az alábbi videóban láthatjátok is.

Ha erre jársz érdemes a tengerparton kívül a településre is időt szánni. Természetesen narancsfákkal teli utcákon sétálhatsz és izgalmas helyeket fedezhetsz fel, olyanokat, ahol a helyeik tengetik a mindennapjaikat.

Ha kíváncsi vagy a Costa del Sol-on töltött napjaim bejegyzéseire, akkor kattints az alábbikara:

Malaga: ITT

Ronda: ITT

Setenil de Las Bodegas: ITT

Marbella: ITT

Mijas: ITT

Kövess te is és olvasd utazási élményeimet, hátha te is kedvet kapsz valamelyik úti célhoz.

Spread the love